Riebalų rūšys

Dažniausiai užduodami klausimai apie riebalų rūšis:

  • Kokios yra gerosios riebalų rūšys (naudingos žmogui)? Polinesočiosios ir Mononesočiosios.
  • Kiek yra riebalų rūšių?  Valgomuose maisto produktuose yra aptinkamos keturios riebalų rūšys.
  • Kokių riebalų rūšių reikėtų vengti? Trans-riebalų.
  • Kokios riebalų rūšys padidina cholesterolio kiekį? Blogiausios riebalų rūšys yra sotieji riebalai ir trans-riebalai. Abi šios riebalų rūšys gali padidinti cholesterolio kiekį ir sukelti kitų sveikatos problemų.

Žemiau pateikiamas labai aiškus ir lengvai suprantamas šių keturių riebalų rūšių palyginimas.

  • Riebalų rūgštis
  • Įvertinimas
  • Geros ar blogos?
  • Ypatybės
  • Tipas
  • Forma
  • Maisto pavyzdžiai
  • Maisto šaltiniai
  • Maisto šaltiniai
  • Aprašymas
  • Svarbiausia


Parašyti komentarą

Komentaras

Palyginti
  • Total (0)
Palyginti